Keresés a weboldalon:

Megosztás a következővel:

Twitter Facebook Google+ Piterest

Hírek

26 március 2017

Bővebben

Sikerült a győzelem, megmaradt a dobogó …

Írta: ekkor: 26 március 2017

Sikerült a győzelem, megmaradt a dobogó esélye
(Képmelléklettel, hangzó edzői értékeléssel)

A szentesi felnőtt női kézilabda csapat március 26-án a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban játszotta a soros megyei bajnoki mérkőzését, és szoros küzdelemben megszerezte a győzelmet:

Szentesi Farkasok KC-Hódmezővásárhelyi KE 22:21 (11:12)

A hazai gólok szerzői: Miklós Gizella 10, Oroszné Tihanyi Márta 2, Nagy Andrea 4, Sipos Réka 2, Sugár Gabriella 1, Demeter Diána 1, Kovács Katalin 2.

Az első félidőben még fej-fej mellett lőtték a gólokat a csapatok, a második játékrészben jó védekezéssel és határozott támadások vezetésével 3-4 góllal elhúzott a hazai gárda. A vége valószínű nem úgy sikerült ahogy tervezték, így csak egy gólos lett a különbség, de ez is két pontot ér.

Abban csak bízhatunk, hogy ez a „szűkös” győzelem nem veszélyezteti a harmadik hely megszerzését.

A mérkőzés lefújását követően így értékelt Poth Gyöngyi, a szentesiek edzője:
https://soundcloud.com/user-860612483/poth-gyongyi-hke-ellen

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1496538013750684

Bővebben

26 március 2017

Bővebben

Jó időjó játék= 3 pont

Írta: ekkor: 26 március 2017

Jó idő+jó játék= 3 pont!

Remek időben, folytatta a 2016/2017-es Felnőtt Női Megye II. osztály tavaszi mérkőzéssorozatát a Szentesi Kinizsi csapata. Március 25-én hazai pályán fogadták a lányok a Kiskundorozsma együttesét, akikkel az őszi összecsapáson döntetlent játszottak.

Az első félidőben túl sok lényeges esemény nem történt, a Kinizsi jól szervezett védekezéssel, nem sokszor hagyott teret az ellenfél támadásainak. Végig a hazaiak irányították a játékot. A félidőben gól nélkül mentek szünetre a csapatok.

A második félidő már eseménydúsabban telt, ám az adódott helyzetekhez képest többet is értékesíthettek volna a lányok. A hazai kapufa nem segített és a jó szögletbeadásokat sem sikerült gólra váltani. A 40. percben azonban egy jó szélről érkező passz segítségével Kóbor Klaudia megszerezte a vezetést és ezzel egy kicsit megnyugodhatott a Kinizsi. A második gól a 61. percben érkezett, amikor Antal Éva fejelte a labdát a hálóba, és ezzel beállította a 2-0-s végeredményt.

Úgy tűnik, a szentesi csapat kezd összeszokni és lassan minden játékos megtalálja posztját. Egyre több passzolással, jó helyezkedéssel és kommunikációval beérik az elkezdett munka gyümölcse.

Szentesi Kinizsi – Kiskundorozsma 2-0

(K.K.)

Bővebben

26 március 2017

Bővebben

Ifjú fúvósok az országos döntőben …

Írta: ekkor: 26 március 2017

Ifjú fúvósok az országos döntőben

Három évente rendeznek a zeneiskolák számára zenekari hangversenyt, az idén a 9. Országos Zenekari Verseny országos döntőjét április 21-23. között tartják Budapesten.

A megméretésen a hangszeres együttesek – zenekarok – pedagógiai munkájának, eredményeinek bemutatására, a tehetséggondozás feladatainak támogatására helyezik a fő hangsúlyt.

A versenyt összesen hat kategóriában hirdették meg, a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Fúvószenekara a Gyermek fúvószenekarok között jutott a legjobbak közé.

Az előválogatóra egy 20. századi zenemű gyors és lassú tételét kellett előadni – jeligével ellátott DVD-n – ez alapján válogatták be az együttest az országos döntőbe. (Rajtuk kívül még négy zenekart kapott meghívást.)

Pakó Attila karnagy vezetésével, a szentesi fiatalok Farkas Antal népdal szvitjének két tétel párját adták elő – a szakmai zsűri megítélése alapján országos döntőre méltó színvonalon.

Múltját tekintve is fiatal együttesről van szó, hiszen három éve szervezték újjá, a jelenleg 30-35 fős zenekart. Hetente egy próbájuk van, de most sűrítik a gyakorlások számát, hiszen a négy tételes népdal szvit mellett még szabadonválasztott darabot is bemutatnak.

Még szűk egy hónap, és itt az országos döntő…..

Bővebben

26 március 2017

Bővebben

Gyors hír

Írta: ekkor: 26 március 2017

Gyors hír:
Diákolimpiai Bajnok Cseh Balázs

Március 25-én Karcagon rendezték meg a Kötöttfogású Birkózó Diákolimpia Országos Döntőjét, ahol a dr. Papp László Birkózó Egyesület versenyzője Cseh Balázs remek formában az összes ellenfelét két vállra fektette, és lett Bajnok az országos döntőben.

Gratulálunk, további sikereket, kitartást, sok szorgalmat kívánunk!

Bővebben

25 március 2017

Bővebben

Küzdelmes meccsen – fontos győzelem …

Írta: ekkor: 25 március 2017

Küzdelmes meccsen – fontos győzelem
(A mérkőzés értékelése videón, és képek)

A férfi vízilabda OB I. alsóházában a 6. fordulót rendezték meg március 25-én, a szentesi együttes a dr.- Rébeli-Szabó József uszodában fogadta a Tatanánya együttesét.

A Tatabánya tűnt esélyesebbnek, hiszen a Szentes eddig pont nélkül áll az alsóházi rájátszásban. Azt előre lehetett tudni, hoigy aTatabánya képes hullámzó játékra, a Szentesben pedig több van, mint amit az eredmények mutatnak – ez utóbbi be is igazolódott:

Metalcom-Szentes – EBP-Tatabánya 8:6 (2-2, 2-2, 4-1, 0-1)
A szentesi gólokat Somogyi Balázs (3), Vishnyakov Victor (3), Takács János (1), Werner Richárd (1) dobták.
György Dávid 68 %-on védett:

Nagyon harcos hazai csapatot láthatott a közönség, mindenkin látszott a győzni akarás – meg is lett az eredménye. A mérkőzés elején még a Tatabánya vezetett 4:3-ra, fordítottak és végül biztosan nyertek a Kurca-partiak.

Zantleitner Tamás, a tatabányaiak edzője: „Megérdemelten nyert a harcosabb Szentes, gratulálok a győzelmükhöz.”

A cikk alatti videón Pellei Csaba, a szentesiek vezető edzője, valamint a három gólt lövő, és a csapatot is magával ragadó hévvel játszó Somogyi Balázs értékelte a mérkőzést, és a győzelem hátterét.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1495547507183068

Bővebben

25 március 2017

Bővebben

Angol nyelvű gálaműsor a Móriczban …

Írta: ekkor: 25 március 2017

Angol nyelvű gálaműsor a Móriczban
(Videókkal és képmelléklettel)

A Deák Ferenc Általános Iskola március 25-én angol nyelvű gála műsort adott a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

Megnyitójában Varga Sándorné, az iskola igazgatónője üdvözölte a szülőket, a vendégeket, majd beszélt az iskolában folyó angol-magyar két tanítási nyelvű képzésről, amely már 8. éve megtalálható az intézményükben. Ez irányú munkájuk már kiterjed a helyi óvodákra is, hiszen több pedagógusuk tart angol nyelvű foglalkozásokat óvodásoknak.

A műsorban elsőként az 1. osztályos tanulók Varázsvonat című produkcióját láthatta a közönség Veressné Lajkó Sarolta és Móriczné Bihari Krisztina betanításában.

Ezután az Apponyi téri, a Nyolcszín Virág, a Farkas Antal ill. Árpád utcai óvodák, valamint a Rákóczi utcai óvoda csoportjai léptek fel angol nyelvű dalcsokorral és játékkal. elkészítők: Móriczné Bihari Krisztina, Szilágyi Katalin, Tornyi Molnár Edit, és Szobota Imréné.
(A cikk alatti videón az ovisok és a kis iskolások műsorából készült válogatást láthatják.)

Egy kisebb szünetet követően az angol-magyar két tanítási nyelvű tagozat 4., 5. és 8. osztályos tanulói az AVATAR című zenés színdarabot adták elő, Veressné Lajkó Sarolta rendezésében. Közreműködött az iskola énekkara, Vajdáné Balogh Ida vezetésével. A dalbetéteket itt tekinthetik meg:
https://youtu.be/NuCECVOZlig

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1495408280530324

Bővebben

25 március 2017

Bővebben

C-64-re készült raktárkészletező program …

Írta: ekkor: 25 március 2017

C-64-re készült raktárkészletező program
(Képmelléklettel, hangzó bejátszással))

A Szentesi Városi Könyvtárban az Internet Fiesta sorozat keretében március 24-én a retró számítógépekről tartottak előadást.

Timár Ferenc, Prievara Zsolt informatikusok és Kovács Kornél magángyűjtő beszéltek a HC és PC kezdeteiről, a hardverek robbanás-szerű fejlődéséről. Az előadás mellett megnyitották azt a kiállítást, melyet az előadók és más gyűjtők hoztak el, hogy másoknak is megmutassák.

Gresóné Sallai Klára, a könyvtár igazgatója már bevezetőjében említette, hogy szeretnék, ha az iskolák a diákjaikat, és szakember kalauzolásával megtekintették a ritkaságokat.

Az előadók röviden bemutatkoztak a jelenlévőknek, majd beszéltek az informatikai eszközök jelentőségéről, lehetőségeiről. Mindhármuknak volt egy-egy érdekes története, ami kapcsolódik a kiállított tárgyakhoz azokat is elmondták, amihez a „szakértő” közönségnek is volt egy- egy sztorija.

A cím magyarázatát jobban megérthetik, ha a linkre kattintanak:
https://soundcloud.com/user-860612483/timar-f

Képmelléklet
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1495012477236571

Bővebben

24 március 2017

Bővebben

Izgalmas témák a Kurca Televízióban …

Írta: ekkor: 24 március 2017

Izgalmas témák a Kurca Televízióban

Március 25-én, 18 órától érdekes témákat boncolgat a Kurca TV stábja. Ezek közül egyet már most a figyelmükbe ajánlunk:
https://www.facebook.com/kurcatv/videos/1535372849808237/

Bővebben

24 március 2017

Bővebben

Ovis-olimpia a Klauzálban

Írta: ekkor: 24 március 2017

Ovis-olimpia a Klauzálban!
(Képmelléklettel)

Az Ovis Olimpia a Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskola által kitalált rendezvény. Az idei tanévben már 14. alkalommal került megrendezésre, ami igazából az iskola testnevelés tagozatára vezethető vissza. Az intézmény számára ma is kiemelten fontos az edzett fiatal, mint ahogyan a minden évben kiosztásra kerül a jó tanuló, jó sportoló cím is.

A Klauzál vonzáskörzetéhez tartozó óvodák minden évben játékos, ügyességi sor-és váltóversenyen mérhetik össze erejüket. Az ovisok arcán látszott a büszkeség, amikor az olimpia nyitányaként „bevonultak” a küzdőtérre. Az olimpiát Vargáné Őze Tímea igazgatóhelyettes nyitotta meg.

A versenyszámokban 10 fős csapatok nagycsoportos gyermekek, fiúk lányok vegyesen, képviselik óvodájukat. A rendezvény célja a jó játék és a közös mozgás, jó volt látni a felnőttek és a gyermekek, a legjobb eredmény elérése érdekében történő közös izgulását.

Mindenki nyert, aki részt vett a programon. A mozgás öröme mellett az első három helyezett csapat oklevelet és érmet kapott, ezen kívül emléklapot és ajándékot vihetett óvodájába minden kis versenyző.

Az idén az első 3 helyezés így alakult:
I. Nyolcszínvirág Óvoda – Pillangó csoport
II. Nyolcszínvirág Óvoda – Napocska csoport
III. Rákóczi Ferenc Utcai Óvoda – nagycsoportos óvodásai

Az iskola szinte valamennyi pedagógusa, munkatársa részt vett a verseny szervezésében és sikeres lebonyolításában, voltak szervező testnevelő tanárok, voltak időmérők, voltak az eredmények számvetésében közreműködők, számos Klauzálos diák segítette a kis óvodások szereplését.

Köszönjük az óvónőknek, hogy elhozták ovisaikat!
Kollégák, segítő diákok szervezett munkája eredményeként büszke lehetett a Klauzál, hogy otthont ad egy különleges, városi ovisoknak szóló sportrendezvénynek.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1494383947299424

Bővebben

24 március 2017

Bővebben

É S Z R E V E T T E M …

Írta: ekkor: 24 március 2017

É S Z R E V E T T E M
Olvasói levél az illegális szemétlerakás újabb leleményéről

„Pár hete valaki(k), többé-kevésbé rendszeresen, a fotón látható szelektív szigeten – a Kossuth utcára számozott középső tíz emeletes panelház mögött – helyezi(k) el a konyhai-kommunális szemetjüket, amit a környéken lakók, ha van kulcsuk az itt található vegyes szemetes konténerhez, abba beledobják, vagy a konténer tetejére teszik, mentve a menthetőt a kóbor állatoktól. Becsületére legyen mondva a kukásoknak, eddig minden alkalommal elszállították.

Amit viszont március 23-án reggel nyolc óra körül tapasztaltam minden képzeletet fölül múl: valaki egy fekete kukászsákban baromfivágásból származó szemetet – toll, fej, bél stb. helyezett el az üveges és műanyagos konténer elé a járdára. A zsákot vélhetően kóbor állatok megbontották, így annak tartalma szabadon bűzlik a járdán…

A harmadik kép aznap este nyolc körül készült – azaz a csirke vagy mit tudom én milyen baromfi-maradványok egész nap itt bűzölögtek…

Ui: azt, hogy műanyagos vagy a papírosos konténer túl hamar megtelik, s a “többletet” az érintettek a konténerek köré rakják, szerencsés esetekben zsákokba, vagy csomagokban, már-már megszoktuk. Reménykedünk, egyszer kapunk még egy műanyagnak való konténert…”

Bővebben

Bővebben